Maandagnamiddag rond 15.10u hebben 3 gemaskerde mannen een jonge vrouw met een mes bedreigd in haar woning op de Lichtaartseweg 125.  Commissaris Dirk Janssens politie Neteland : 'De daders droegen nylon kousen over het hoofd. Ze spraken een vreemde taal en eisten geld.  De overvallers haalden het hele huis overhoop, terwijl een kompaan de jonge vrouw met een mes bedreigde.   Na een schermutseling zetten ze het op een lopen langs de achterkant van de woning over het treinspoor richting kerkhof. 

Het 27-jarige slachtoffer werd licht gekwetst naar het AZ Herentals gebracht. Haar 2 kinderen waren tijdens de overval op school.  Ze is diep onder de indruk.'

Politie Neteland kwam massaal ter plaatse.  Die stuurde ook interventieploegen naar het nabijgelegen 'asielcentrum' De Brink om te onderzoeken of de daders vluchtelingen zouden kunnen zijn. 

Het technisch labo van het parket Turnhout kwam voor een sporenonderzoek ter plaatse.

Update dinsdag 19/1 - 16.30u : Er is nog geen spoor van de daders. Het onderzoek loopt nog.  Er zou tot dusver geen verband zijn met de vluchtelingen in het nabijgelegen 'asielcentrum' De Brink.

Oproep getuigen : bel de politie 101 als je gisteren rond 15u iets hebt opgemerkt in de buurt van de Lichtaartseweg - Bosbergen.

Foto's NNieuws.